Friday, 20 November 2015

Pusrapi Info : Cara Mengubati Penyakit Epilepsi (Ayan) @ Sawan Babi

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Pusrapi Info : Cara Mengubati Penyakit Epilepsi (Ayan) @ Sawan Babi


Epilepsi adalah penyakit yang ciri-cirinya : anggota badan menjadi kejang-kejang, keluarnya udara yang kuat dari dada, kadang-kadang disertai serangan yang kuat, dan tubuhnya bewarna biru. Menurut pendapat Ibnu Qayim, ada dua jenis penyakit ayan ini, iaitu :-

1. Berasal dari penyakit pada susunan saraf yang pengubatannya dilakuykan oleh doktor.

2. Berasal dari roh yang jahat, yang pengubatannya bergantung kepada kekuatan jiwa dan pendekatan diri kepada Allah dengan memohon perlindungannya, menyatukan hati dan perkataan penderitaan dan yang mengubatinya. Menghadapkan roh yang baik (mulia) dalam menghadapi pengaruh roh jahat.

Berdasarkan hadis sahih dijelaskan bahawa Utsman bin Abil Ash mendatangi Rasulullah S.A.W untuk mengadukan kejadian yang menimpanya ketika dia sedang solat. Pada saat itu, dia tidak menyedari bahawa dirinya dalam keadaan sedang solat. Rasululllah mendekati dan memukul dadanya sambil mengatakan, "Keluarlah engkau, hai musuh Allah." Baginda melakukan hal itu tiga kali berturut-turut. Kemudian Rasulullah S.A.W bersabda kepadanya, "Lanjutkan pekerjaanmu. "(Hadis Riwayat Ibnu Majah, dalam sunannya menurutnya semuanya sahih dan perawinya yang boleh diyakini).


Sawan adalah keadaan di mana berlakunya renjatan elektrik di otak di luar kawal yang mengakibatkan:

Sindrom perubatan untuk sawan yang berulang-ulang tanpa diberangsangkan dipanggil epilepsi, bagaimanapun sawan boleh berlaku pada mereka yang tidak mempunyai epilepsi.


Sawan ni selalu berlaku dikalangan kanak-kanak terutama ketika mereka demam. Walaubagaimana pun, terdapat kes dimana orang dewasa turut menghidapi sawan. Yang aku selalu dengar orang cakap sawan babi.

Kalau kerap kena sawan memang mendatangkan kesan negatif seperti kecederaan fizikal disebabkan pergerakan yang tidak terkawal semasa sawan, kerosakan kepada otak kerana serangan yang kerap atau berpanjangan, tergigit lidah sendiri dan boleh membawa maut. 

Kalau orang dewasa nak memandu pun tak digalakkan kerana dikhuatiri terkena sawan ketika memandu yang boleh menyebabkan kemalangan pula.

Berbalik kepada penerangan ustaz terbabit mengenai cara mengubati sawan. Menurut ustaz,  ketika seseorang diserang sawan, di ubun-ubunnya akan kelihatan sehelai rambut yang berpintal(macam spring) jika dibanding dengan rambut lain.

Cabutlah rambut tersebut dari ubun-ubun pesakit sambil membaca 'Bismillahimasyaallah'.

Insyaallah jika diamalkan setiap kali terkena sawan, kekerapan penyakit tersebut berulang akan semakin berkurangan. Kalu tiap-tiap hari kena akan berkurang kepada seminggu sekali, sebulan sekali,setahun sekali dan akan sembuh sepenuhnya jika diizinkan Allah. Dan insyaallah ianya tidak akan diwarisi oleh keturunan.
Pandangan Pengubatan Moden Mengenai Penyakit Epilepsi @ AyanKepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Ustaz Mfedzly Faudzi (Sungai Petani) 0192446855
Ustazah Lyana Rahim (Sungai Petani) 0195004594
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)
No comments:

Post a Comment