Saturday, 21 November 2015

Pusrapi Info : Berubat dengan Perubatan Bumi & Perubatan Langit

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Pusrapi Info : Berubat dengan Perubatan Bumi & Perubatan Langit


Merawat dan mengubati penyakit adalah amat digalakkan dalam Islam. Hadis Baginda Rasulullah S.A.W menyebut bahawa setiap penyakit itu ada ubat dan penawarnya. Masyarakat hari ini mempunya berbagai pilihan untuk merawat dan mengubati penyakit yang dihidapi.

Apakah setiap pesakit itu serasi dengan rawatan yang dipilihnya? Dalam kes-kes tertentu, perubatan moden tidak berjaya menyembuhkan penyakit yang dideritai, malah tidak dapat mengesan punca dan penyakit sebenar si pesakit. Namun, yang pasti dan perlu diyakini ialah Al-Quran itu mengandungi penawar yang berupaya menyembuhkan berbagai penyakit sebagaimana dijelaskan oleh Allah S.W.T dalam Firmannya Surah Al-Isra' Ayat 82.

17:82

SAHIH INTERNATIONAL

And We send down of the Qur'an that which is healing and mercy for the believers, but it does not increase the wrongdoers except in loss.


Dan Kami turunkan dengan beransur-ansur dari Al-Quran Ayat-ayat Suci yang menjadi ubat penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman kepadanya; dan (sebaliknya) Al-Quran tidak menambahkan orang-orang yang zalim (disebabkan keingkaran mereka) melainkan kerugian jua.

Perubatan Bumi dan Perubatan Langit itu? Sudahkah terbuktu Perubatan Bumi dan Perubatan Langit berupaya menyembuhkan penyakit kronik seperti barah, kanser, ketumbuhan, penyakit ghaib yang sukar diketahui punca, penyebab, kenapa & mengapa ianya terjadi.

Alhamdulillah berkat titisan ilmu yang Allah bekalkan kami pihak Pusrapi menggalas tanggungjawab untuk melaksanakan jalan ikhtiar Mencegah.Merawat.Memulih dalam mencari kesembuhan Ilahi menggunakan kaedah yang dibawakan oleh Nabi Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W rahmatanlilalamin.

Kebanyakan masyarakat kita pada hari ini ingin mencari satu kaedah penyembuhan dalam merawat diri mereka dengan cara senang, cepat, mudah dan tidak merasa sakit. Mereka tidak lagi memikirkan kesan & akibat yang akan mereka alami untuk masa mendatang. Apabila penyakit itu kembali datang kepada arah diri mereka dengan kesan yang lagi sukar untuk disembuhkan saat inilah mereka tidak lagi akan memikirkan sama ada sumber ubatan itu datang dari yang Haram mahupun ubatan yang syubahah yang lagi menakutkan pemilihan ubatan kearah mensyirik akan Alllah S.W.T. Oleh kerana sakit semakin menjerat diri maka makin jauhlah tahap keyakinan sesorang itu untuk terus berikhtiar dengan cara sebaik-baik jalan yang lebih mendapat keredhaan Allah S.W.T.


Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Ustaz Mfedzly Faudzi (Sungai Petani) 0192446855
Ustazah Lyana Rahim (Sungai Petani) 0195004594
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

No comments:

Post a Comment