Sunday, 14 August 2016

Pusrapi Info : Resepi Bersih Mata Hati Qolbu Makrifatullah.

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.
Ya Allah Jadikan Hatiku Sentiasa Ingat Pada Mu.

💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞
💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞
💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞


Pusrapi Info :- 
Resepi Bersih Mata Hati Qolbu Makrifatullah.

Tidak ada yang nyata kecuali Allah, la hayyun, la samiun, la 

bashirun, la muridun, la kadirun, la mutakallimun, la ilmun,

.. BILL HAQQI ILLALLAH.


Makrifatullah-Pelajaran Ariff Billah Ustadz Hj Hussein Bin Abdul Latiff

Perkara pertama yang utama di dalam agama ialah Makrifatullah. (Awaluddin Makrifatullah; Awal agama mengenal Allah). Kenal akan diri maka kenal Allah, Kenal Allah semuanya musnah. Mula-mula hanya Allah sahaja yang ada! Tiada suatu pun yang ada . Allah berfirman pada dirinya sendiri-Kun. Dengan perkataan Kun, dzat Allah yang sedikit hanya sebesar sebutir pasir yang ada di padang pasir. Seperti setitik air di lautan.Dan dzat yang sedikit itulah yang terciptanya semua ruang masa bumi. Bumi-bumi yang di atas langit serta semua isi-isinya. Dzat Allah dikenali sebagai dzat yang maha indah.

Pertanyaan-Bulan, Bintang Matahari besar, kita dapat lihat. Kenapa Allah kita tidak dapat lihat. Sedangkan Allah itu ujud (ada). Kita tak dapat melihat Allah sebab Allah bersifat dzat. Dia maha ghaib. Sebagaimana kita yakin ada udara, angin di ruang. Kita tahu dan yakin ia ada tapi tak boleh dilihat. Seperti juga kita tiupkan angin dalam plastic. Plastic mengelembong, Tanda ada angin di dalam, tapi anginnya kita tak nampak. Allah sifat ujud tapi tak nampak. Manusia tiada keujudan tapi boleh di-lihat, kenapa?

Allah dzat yang maha indah, maha ghaib! Manusia juga dicipta dari dzat Allah yang sedikit (seperti mana yang diterangkan di atas tadi). Dzat pada manusia ada yang zahir dan ada yang tersembunyi. Yg zahir itu tubuh, dari rambut hingga ke jari kaki. Yang tersembunyi adalah roh. Kita boleh dilihat kerana manusia 'wajibulujud'. Yang mewajibkan kita ujud adalah dzat!

Macam meja kayu- yang mewajibkan meja ujud adalah kayu. Tak ada kayu, mana meja kayu itu boleh ada. Samalah kita, tak ada dzat mana kita boleh ada. Jadi semua ciptaan ada dzat. Zikrullah orang makrifat beza dengan zikrullah orang biasa. Orang biasa berzikir dengan lisan, zikir qalb dan zikir shir. (Ingat Allah) Zikrullah orang makrifat tiada bunyi. Bukan Allah, Allah, Allah, atau apa-apa pun tasbih disebut untuk mengingat Allah. Ia memerlukan banyak latihan. Kerana matahati (minda) yang gelap (kotor), Iblis berumah dalam minda -matahati (Qolbu).

Cara-cara untuk membersihkan matahati (Qolbu):-

(Sambil menutup mata) Naikkan kedua-dua mata atau pandang keatas. Hanya mata putih kelihatan jika kelopak mata dibuka dan ingat Allah.
Kemudian membaca surah Al-Ikhlas (3x), Surah al-falaq(1x), Surah An-Nas (1x) dan Al-Fateeha (1x). Dibaca dalam minda! mulut jangan bergerak Selepas solat amal dan latih.

Bila mengingati Allah mesti nampak kosong dalam ingatan. Jika ada apa-apa yang terlihat di dalam ingatan, pancung dengan pedang tauhid. Kalau ingat sudah bersih dan boleh ingat Allah dengan mudah. Kamu akan rasa solat kamu, doa kamu berbeza dengan yang sudah-sudah. Sesudah mengerjakan sholat, ingat Allah, Duduk di-dalam ingatan kerana di dalam mata hati (Qolbu) ada god spot atau taman Allah. Duduk situ diam-diam ingat Allah serahkan segala urusan pada yang maha kuasa dengan hati yang redha. Insya Allah.
Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Ustaz Mfedzly Faudzi (Sungai Petani) 0192446855
Ustazah Lyana Rahim (Sungai Petani) 0195004594
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat
()
والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

No comments:

Post a Comment