Wednesday, 3 May 2017

Pusrapi Info: Tragedi Ribut Merempuh Khemah Jualan Ku Haraki Pusrapi Lot 43بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.
Ya Allah Jadikan Hatiku Sentiasa Ingat Pada Mu.

💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞
💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞
💝💞اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ💝💞

Pusrapi Info: Tragedi Ribut Merempuh Khemah Jualan Ku Haraki Pusrapi Lot 43


Kenangan Manis 😁😄 & Kenangan Ngeri 😱 🤧🤕Berlaku Sekelip Mata 😔🤧 Tragedi Ribut Melanda Karnival Ku Haraki Memberi Kesan Kenangan Impak kepada Team Pusrapi yg berada dilokasi saat kejadian tak dapat dilupakan 🤧🤧🤧😔😔😔Kuasa Allah mengatasi segalanya. Kami semua bersyukur padanya yg maha mentadbir seluruh isi Alam langit & Bumi.
Ketika jam menunjukkan 7.30 mlm ketika saya dan siti annur sedang bersembang utk tidur mana malam ni dan ingin menunaikan solat maghrib kedengaran bunyi krak krak krak di luar kami menjenguk keluar booth pusrapi. Alangkah terkejutnya bumbung ku haraki terangkat dari hujung dan terus terangkat tinggi ke langit ... allah allah .. apa kita nak buat ni nak amik apa nie.. keluar keluar masuk dewan ..semua pada ketika itu jd panik .. azan azan... laungan azan berkumndang di mana2 jom jom siti tinggal2 nyawa lebih penting kami hanya sempat masukkan semua yg berharga di dalam kotak. Saya hanya sempat mengambil 2 buah buku penting utk bersama . Kami terus lari masuk kedalam dewan . Di luar keadaan dah huru hara bumbung td rupanya telah jatuh menimpa kedai sebelah... ada orang tak tu ha risau melihat keaadaan kami hanya diarahkan masuk ke dalam dewan. Saya masuk di situ terus ke bilik pemimpin pas yang sdg solat habis mereka solat saya mengangkat takbir utk solat maghrib . Allah syukur aku hidup lagi .. nasib ank2 tak ada bersama tdak jenuh berkejaran membawa ank2 kcil. Kami diarahkan masuk ke dewan. Rasa mcam tdak percaya melihat bumbung terangkat setinggi langit. Kalaulah bumbung yg terangkat tu menghempap kami berakhirlah nyawa kami di sini tetapi Allah masih memanjangkan usia kami. Dalam hati tu baru sikit mcamana kalau hari kiamat kelak... bukan sekadar bumbung yg terbang.. allahu akbar.. 
Rentetan perkongsian 
Ustazah wahida
Di booth pusrapi


Beruntunglah mereka....
Ribut di Kota Sarang Semut

Mereka merasa
mereka melihat
mereka mendengar
sendiri..
langit kecil runtuh?!
langit khemah!!
Mereka melihat sendiri kesan makhluk ciptaan Allah
angin kencang berkuasa, menimbulkan ketakutan
kiamat kecil???!!!
kebergantungan total kepada pencipta semuanya....
angin, ribut, hujan dan diri sendiri manusia
Mentauhidkan Allah.... Faham....
Allah Tuhan segalanya
Allah Maha Kuasa
Allah Maha Pencipta


Allah Maha Mentaqdirkan
marah? kesal? terhina... untuk apa....
Bahkan sekali kali tidak
Sebenarnya mereka yang berada di tempat kejadian sangat beruntung.... kerana mereka di tarbiyyah langsung erti nilai dunia nilai akhirat.
Mereka beruntung kerana mereka diberi kesempatan, pembelajaran merasai 'kiamat kecil' yang sudah pasti tidak akan mereka lupa sepanjang hayat. waktu muktamar Parti Islam.... waktu terbaik.... persidangan Pas yang merentasi perbicaraan kebajikan ummat bukan sekadar di muka bumi tapi till eternity.... akhirat.
Ada Allah, yes itu jawapannya
Mudah mudahan kita sebagai ahli Parti Islam juga bertambah iman dan taqwa, kebergantungan kepada Allah dengan insiden ini. Tiadanya sia sia
Allahu akbar! La ilaha illallah
Dr Halimah Ali
# Pusat Motivasi Islamcemerlang
30 April 2017
Kota Sarang Semut
KedahKepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 


Ustazah Siti 019-449 9929 
Ustazah Husna 019-496 6316
Ustazah Wahida 012- 552 0195
Ustaz Syamizam 019-5896783 
Ustazah Min (017-426 6908)
Ustazah Rahmah 012-449 5689
Siti Sarah  013-451 3459
Pn. Nor Aniza (012-319 2542)


والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab 
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)No comments:

Post a Comment