Friday, 20 February 2015

Pusrapi Info : Tumor seberat 7.46 kilogram di leher.

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Pusrapi Info : 
Tumor seberat 7.46 kilogram di leher.

MADAGASCAR – Selama empat dekad, Sambany hidup dengan tumor seberat 7.46 kilogram di lehernya. Namun selepas dia berjalan selama tiga hari, akhirnya tumor berkenaan berjaya dibuang dalam satu pembedahan yang memakan masa selama 12jam.

Pembedahan berkenaan yang disifatkan sebagai paling mencabar, telah dijalankan oleh pasukan perubatan sukarelawan di Mercy Ship.
“Saya amat gembira. Saya tahu pembedahan ini amat berisiko tinggi dan saya mungkin mati namun jika saya biarkan sahaja tumor ini, saya sememangnya sudah mati akibat layanan orang ramai,’’ kata Sambany.
Ketika berusia 20-an, Sambany, yang berasal dari kawasan pedalaman di Madagascar, telah mengalami bengkak di pipi kirinya. Ketumbuhan itu kemudian merebak ke bahagian kepala dan leher.

Ketika tiba di pelabuhan Toamasina, dia meminta bantuan daripada Mercy Ship namun pada mulanya mereka berdepan kesukaran untuk membantu kerana tidak pernah berdepan dengan tumor yang begitu besar.

Mujurlah terdapat beberapa pakar dalam pasukan tersebut termasuk Dr Michael McBrien, yang kemudiannya terlibat dalam pembedahan berkenaan.

Sambany kini terpaksa menjalani rawatan pemulihan yang panjang dan terpaksa berada di dalam kapal berkenaan untuk beberapa bulan lagi.

Mercy Ship merupakan satu bentuk perubatan yang disediakan di atas kapal dan menjalankan pembedahan sukar di beberapa negara miskin di dunia ini.


Ketika ini kapal berkenaan berlabuh di Madagascar. Ia menyediakan rawatan pembedahan dan perubatan percuma dengan matlamat meningkatkan sistem kesihatan di negara miskin.Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji:


Ustazah Siti 019-449 9929
Ustazah Husna 019-496 6316
Ustazah Wahida 012- 552 0195
Ustaz Syamizam 019-5896783
Ustazah Min (017-426 6908)
Pn. Nor Aniza (012-319 2542)

Website : http://www.pusrapi.com/
Blogs : http://pusrapi.blogspot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Sembuh.Tanpa.Ubat

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

No comments:

Post a Comment